torstai 17. syyskuuta 2009

Saulin presidenttitien kunniaton loppu

Saulin presidenttitien kunniaton loppu
Eilen tuhoutui kansanedustaja Marja Tiuran poliittinen ura. Tänään Sauli Niinistön ura vakavasti otettavana, uskottavana presidenttiehdokkaana. Kävi Saulinkin osalta ilmi, että hän on jättänyt jo presidentinvaalien rahoitusilmoituksessaan erittelemättä mm. Nova Groupilta saamaansa vaalirahoitusta.

Samalla herää kysymys siitä missä määrin on oireellista, että ensimmäiset palauttajat osoittautuvat myös todella merkittäviksi ja todennäköisesti myös pitkäaikaisiksi yritysten vaalilahjomien vastaanottajiksi? Se miksi tulkitsen lahjoitukset lahjomiksi, pohjautuu kansanedustajain itselleen säätämän lain edellyttämän ilmoitusvelvollisuuden laiminlyöntiin. Täytyy olettaa, että ainakin juristi Sauli Niinistön on tiedettävä mitä on laiksi säätämässä ja miksi moista lakia säädetään.

Entäpä sitten Kehittyvien Maakuntien Suomi ry. sen rooli ja perustaminen Kepun toimesta, sen tiloissa? Oliko niin, että härskinä tunnettu Jarmo Korhonen oli vain tehnyt poliittisen rahoituksen innovaation ja kaappauksen ja saanut yhdistys-virityksellään suuret sijoittajat myötämielisiksi rahoittamaan myös Kepua?

Varsin moni (4-5?) kokis-kansanedustaja saa kiittää Sauli Niinistön saamaa äänivyöryä paikastaan vuonna 2007. Yksi heistä on Eero Lehti. Ja yritykset maksoivat silloin (2006) rahansa suoraan Keski-uudenmaalla toteutetulle lehtikampanjan painotalolle. Mitä Eero Lehti omistaakaan Keski-Uudellamaalla?

Mitäköhän mieltä nyt ovat Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen? Onko suomalainen verisio demokratiasta kriisissä? Epäluotettaviksi ja kansalaisten arvomailman vastaisiksi ovat nyt osoittautuneet sekä Kepu että Kokoomus. Kokonaisuudessaan. Yritykset ostavat ääniä ajakseen omia tarkoitusperiään. Lahjovat puolueita. Ja puolueet sitä rahaa halajavat.

Blogillani Aamulehdessä http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/saulin-presidenttitie-tuhoutui käsittelen sen seurauksia yksityiskohtaisemmin.

Kun demokratian välineen eli puolueen puolue-eliitin ylläpitäminen tulee puolue-eliitin keskeisimmäksi tehtäväksi, se on aina tähän mennessä johtanut järjestelmän muuttumiseen. Tavalla tai toisella. Ennemmin tai myöhemmin.

Olipa hyvä, että Tarastin työryhmä katsoi tarvitsevansa aikalisän.

PS.

Jo aihetodisteiden perusteella on ilmeistä, että ainakin Kepu ja Kokoomus ovat jo pitkään hankkineet “äänensä” käyttämällä hyväksi yrityksiltä saamiaan lahjomia. Jo senkin vuoksi Eduskunta on hajotettava ja uudet vaalit järjestettävä mahdollisimman nopeasti. Täysin siitä riippumatta miten tilanteen oletataan vaalien seurauksen muuttuva. Muu ratkaisu on kansanvallan ylenkatsomista.

Ei kommentteja: