torstai 7. tammikuuta 2010

Pahoittelusta tekoihin hopi, hopi Kauppalehti

Kannattaisiko siirtyä pahoitteluista tekoihin Kauppalehti.fi?

Kirjoitin tuonne Aamulehden blogiin eilen artikkelin otsikolla Kuka tässä maassa vastaa mistään?
Kieltämättä tarkoitin hiukan laajempaa kokonaisuutta kuin Kauppalehden virtuaaliversiota, mutta kyllä aihe tännekin sopii.

On luonnollista (Onko? Pitäisikö olla?), että kaikki uudistukset eivät aivan välittömästi mene nappiin mutta seuraava, jatkuvasti toistuva ilmoitus alkaa herättää mm. kysymyksiä osaamisesta ja sen puutteesta.

Häiriö blogijärjestelmässä
Blogit ovat tilapäisesti pois käytöstä. Pahoittelemme häiriötä


Missä vaiheessa Kauppalehti siirtyy pahoittelusta tekoihin? Tämänkertainen taisi olla kolmas, neljäs tai viides kerta tämän uuden blogipohjan lyhyen historian aikana? Ainakin minua tilanne alkaa häiritä.

Ongelma ei yksinomaan ole siinä, että uusia artikkeleita ei voi julkaista. Vanhoja ei myöskään voi lukea. Eikä kommentoida. Eikä muualla kirjoittamiini artikkeleihin voi linkittää jo olevaa. Voinko edes olla varma siitä, että kolmen vuoden ”tuotantoni2 on edelleen edes tallessa?

Ja kun tilanne jatkuvasti toistuu häviävät ensin lukijat, kommentoijat ja lopuksi taatusti myös blogit. Olettaisi Kauppalehdenkin tuntevan journalismin ja median lainalaisuudet?

Mitä Kauppalehti aikoo asialle tehdä? Itselleni tulee mieleen muutamakin yksinkertainen toimenpidevaihtoehto.

Palataan vanhaan
Vaihdetaan johonkin ”uuteen ja testattuun” (Esimerkiksi Aamulehden Ning ainakin toimii hyvin)
Jatketaan räpeltämistä nykyisen kanssa

Varmasti löytyy nopeampiakin tapoja lopettaa blogaaminen Kauppalehden sivuilla. Mutta tuskinpa lopullisempaa ja Kauppalehden maineen kannalta vahingollisempaa.

PS.

Itse en juurikaan ole tehdyssä muutoksessa mitään erityisiä, positiivisia uudistuksia vielä löytänyt. Itse asiassa ehkä lähinnä huononnuksia. Mutta valintahan ei ole minun. Muuta kuin siltä osin missä kirjoitan.

Ei kommentteja: