keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Pojat puheissa, puutullin aikataulu rekkaparkkiin, hetkeksi

Venäjän ja Suomen pääministerit tapasivat toisensa. Varmaan ihan hyvä, että Suuri Naapuri tapaa pienempänsäkin aika ajoin. Ja kumpikin sai taas sulan hattuunsa.

Matti "Mainio" Vanhanen siitä, että hänen toimestaan Venäjä jäädyttää uhkaamansa puutullitariffit nykytasolle 9 - 12 kuukaudeksi. Eli ne eivät vielä vuodenvaihteessa nouse. Vasta ensi syksynä tai seuraavassa vuodenvaihteessa. Hyvä Matti. Tap, tap.

Vladimir Putin siitä, että hän ymmärsi Suomen metsäteollisuuden vaikeuksia ja kasvatti siksi Venäjän tärkeimmän kauppakumppanin stategisen teollisuuden ylimenokautta. Samalla hänellä oli luonnollisesti edelleen ilo toivottaa suomalaiset metsäteollisuusyritykset investoimaan Venäjälle. Rahoituksen osalta kaiken maailman tuet ovat kuulemma käytettävissä. Sen lisäksi kävi ilmi, että koeluontoisesti suomalaiset rekat saavat taas hetken ylittää rajan Vaalimaalla. Hän myös lupasi käydä itse tutustumassa tilanteeseen rajalla lähiaikoina. Kitos sinulle rakas Vladimir. Tap, tap.

Vähän tietysti särähti, että Venäjä on Suomen tärkein kauppakumppani. Mutta ei toisin päin. Vladimir ymmärtää miten autojen transitokauppa tilastoja värittää. Vaan ymmärsivätkö Matti ja Paavo?

Mistä ihmeen syystä itselleni syntyy ajatus, että juuri kirjoitin pelkkää paskaa? Eihän ole mahdollista, että maailman rahoitusjärjestelmän nykykriisi opettaisi; pakottaisi johtajat uudelleenarviointeihin? Ei varmaan.

Kyllä kyse varmaan on johtajien avarakatseisuudesta, neuvottelutaidosta, humanismista, ja jne. ja jne.

Toivottavasti Matti muistaa vielä kertoa Anulle, ettei sitä rekkaparkkiakaan enää kannata rakentaa? Ja, että asiaan palataan tarvittaessa, seuraavan nousukauden kokemusten perusteella.

Ei kommentteja: